En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Not: Haberde adı sabık firma adları ve yangın kapısı fiyatları, tavsiye olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların yararlanmaı ve uygulamasında bazı nazarıitibar edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın bapsı acil çıkış kucakin kullanılacaksa o vakit zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın bapsı pek ve dayanıklı bir mimariya sahiptir ve kolayca hüsran görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.

Özel yasa ve yönetmelikle kayırma şeşna kurallara tam olarak akort elde etmek hem maddi hem bile manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında alakadar kurumlar eliyle denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Genellikle pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden taban seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Düşünce ayrıca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim toplanma noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan öbürü hareketlidir. çakılı kanada alt üst sürgü ve peş dal uygulandığı kabil, dikey panik pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlanarak elan zait insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Baplarda kullanılan yaylı Yangın Çıkış Kapısı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya neden vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve bina denetçileri, yangın merdiveni maksatını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın bütün düzenleyici gereklilikleri önladığından ve emniyetli bir tahliye rotası sağlamlamada aktif olduğundan güvenli olurlar.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page